Как да избегнете неприятни изненади при годишните инвентаризации?

Инвентаризациите са неотменим процес за поддържане цялостния контрол в едно предприятие. Тяхното редовно провеждане спомага да разберете доколко служителите ви и доставчиците, с които работите, са надеждни и отговорни в работата си.

Практиката обаче сочи, че при провеждането на годишни инвентаризации много често нищо не излиза така, както сте очаквали. Ако и вие страдате от липси и излишъци, в големи количества – в днешната ни публикация сме ви подготвили любопитна информация за това как да избегнете неприятните изненади при годишните инвентаризации.

Съществуват няколко хитри хода, които ни разкриват supplychain.bg – фирма подпомагаща организацията и управлението, както на търговски, така и на производствени предприятия. Посещавайки сайта им можете да откриете още любопитни сведения за това как с помощта на складови програми, чрез които лесно да управлявате складовите си запаси – бихте могли да улесните провеждането на инвентаризация.
Как да избегнете неприятни изненади при годишните инвентаризации?
Ето някои от изпитаните подходи за улеснение на преброяването:

1. Ако наистина имате отчаяна нужда от помощ за въдворяване на ред и организация в работата на служителите и доставчиците си – най-добре е да извършвате периодично инвентаризации. Един от начините е всеки петък, например, да броите по 1-2 артикула и да сравнявате с данните от компютъра.
2. Ежемесечните инвентаризации също са решение, което би ви улеснило значително в края на годината, когато провеждате цялостна инвентаризация на всичко налично в склада.
3. И не на последно място – поддържайте складовото помещение подредено. Така всичко ще се случва далеч по-бързо и лесно.

Това, разбира се, са само малка част от съветите, които Съпай Чейн споделят с вас чрез сайта си. Най-добре би било да се свържете с тях и да им обясните за проблемите си. Съответно те могат да ви предложат извършването на одит или инсталирането на по-добър складов софтуер. Тъй като supplychain.bg са фирма, чиято цел е да помага за разрешението проблемите в едно предприятие – можете да разчитате на нея за различни консултации и обучения, при нужда. Не пропускайте да се запознаете с възможностите, които ви предлагат Съплай Чейн ЕООД, още сега.

You may also like...