Видове риболовни макари и тяхното приложение

В риболова можем да разграничим редица техники като основните са спининг, тролинг, джигинг, риболов с мрежа.

Поради тази причина и риболовните магазини предлагат много и най-различни пособия за риболов, тъй като дори и най-добрата техника би била нефункционална, ако не се използват подходящите риболовни принадлежности за нея. Специализираните магазини за риболовни принадлежности предлагат много и най-различни пособия, в които можете да се изгубите, ако не сте сигурни какво точно търсите. Няколко съвета в тази насока биха могли да ви спестят доста време и усилия, както и финанси.

За риболов с въдица основното, което трябва да предвидите е каква точно въдица ви трябва. Едни от най-предпочитаните са спининг въдиците, които имат доста широко приложение и могат да се използват при различни техники на риболов като тролоинг и джигинг. Особено внимание заслужава да се обърне и на риболовната макара, защото именно тя като основен компонент на въдицата ви позволява да имате максимален контрол над ситуацията. Независимо дали става въпрос за дълбоководен риболов, или за борба с рибата до брега, риболовни макари от fishingtime с двоен аванс могат да ви свършат чудесна работа. В онлайн магазина ще намерите още риболовни макари с преден и заден аванс и мухарски такива.

Каква точно е най-подходящата за бас риболовна макара е въпрос на лично предпочитание, но различните видове риболовни макари имат различно устройство, от което се влияе тяхното приложение.
Риболовната макара с преден аванс се предпочита спининг риболов, защото има плавен ход и завидна мощност.Лагерите намаляват триенето и свеждат до минимум вероятността от скъсване на рибарската
Видове риболовни макари и тяхното приложение
Макарите със заден аванс се считат за по-подходящи за улов на по-дребни риби.

Повечето начинаещи рибари се стряскат от термина аванс. С аванс се назовава онази част от механичната конструкция на макарата, която позволява на закачената риба сама да изтегля влакното при усилие над определеното предварително и без намеса от страна на риболовеца. Дали авансът е преден или заден означава къде точно е разположен механизмът за автоматично отпускане на влакното и това е само за удобство на рибаря. Технически те се реализират по различен начин и се счита, че макарите с преден аванс са по-здрави от тези със заден. Що се отнася до макарите с двоен аванс, те представляват най-голямо улеснение при риболов. При нормална работа това са макари с преден аванс. Вторият аванс на макарите се намира отзад и с неговото регулиране се определя, колко свободно да се върти свободната шпула, когато копчето е в определеното положение. При завъртане на дръжката на макарата, копчето се връща и се включва предния аванс. Риболовните макари с два аванса вече са доста популярни при шаранджийския риболов.

Каквато и риболовна макара да изберете, не се съмнявайте в маниашкото качество на предлаганите в fishingtime, защото те са от рибари за рибари.

You may also like...